sâmbătă, 7 iunie 2008

Zile de vara

Un mic birt din cartierul verde -Greenpoint, NY
Sambata dimineata, in fiecare saptamana, mergem in Greenpoint sa luam lapte proaspat, paine neagra si multe alte minunatii naturale de la fermierii Flower Power veniti din Upstate NY... Ce bucurie pe copii, ce lume altfel, ce incantare pentru mine sa vad polonezi, copii blonzi, nemti, chiar si niste chinezi Yoko-nisti :) imbracati ca pe vremuri, sa le respir aerul diferit- am nimerit in mijlocul anilor '70, o derogare de la lumea oribila de azi, de la TV, de la manele, de la esecul civilizatiei...
De obicei ne facem cumparaturile si apoi ne mai plimbam putin pe sub copacii umbrosi. Pentru copii verdeata e o bucurie.

Pentru mine e o dulce amaruie senzatie, mi-e dor de Romania, visez cu ochii deschisi la stradutele de pe langa casa, mi-aduc aminte de tufele de trandafiri salbatici, de floarea atat de frumos mirositoare-mana Maicii Domnului, ma scufund in amintiri, sufletul nu mai stie ce sa faca... As vrea sa ma intorc acolo, as vrea sa mai stau si aici, intre oamenii acestia liberi, frumosi. Dar parca viata nu trebuie sa fie atat de frumoasa, nu stiu ce ma trage inapoi in Romania... stramosii poate? Mirosurile copilariei, fosnetele copacilor, pasarile? Oare ce?



Niciun comentariu: