miercuri, 30 decembrie 2015

Nectarie creste


S-au mai adunat perlute de la Nectarie, si mi-e tot mai greu sa le scriu. Nu ma trage ata, dar ma gandesc ca se pierd, o sa le uit.
In magazinul arabesc, de unde cumparam branzeturi si alte chestii minunate, canta muzica.. arabeasca, bineinteles, si il intreb pe un culoar mai retras:
- Nectarie, ce fel de muzica e asta?
El se uita jucaus si incepe sa se mîste adecvat (Nicu spune ca e muzica de imburiceala) si apoi zice cu patos:
-Shake your butt, poop in the toilet!

Nu stiu de ce, are atractie pentru cuvantul asta, cand a fost serbarea de sfarsit de an, s-a urcat pe scena si a spus ca el vrea cadou de Craciun "a toilet". M-a intristat ca vine cu astfel de glume proaste, dar m-au si mirat curajul si dezinvoltura lui. Nici n-a clipit cand a spus prostia.

Apoi, in biserica sta rascracanat, tolanit pe jos, cu fundul in sus, cu spatele la Altar, oricum, numai cum trebuie nu. Parintele vine si ii da cu cadelnita pe langa el, noi ne aplecam, el sta ca lemnul. Dupa ce trece parinte, Nicu il intreaba rastit: - Tu stii ce trebuie sa faci cand vine preotul sa dea cu tamaie?. El, nedumerit, raspunde - Da, stiu. Pai ce trebuie sa faci, hai spune!. - Hapciu! Vine raspunsul copilului :)

Iar de ceva timp are dileme existentiale. Mai deunazi ma intreaba ce o sa faca tati cand creste el mare. Eu nu stiu la ce se refera si incerc sa aflu mai multe. Reiese ca el crede ca atunci cand se face mare devine instantaneu tatic, asa ca trebuie sa ii ia locul lui Daddy si sa conduca familia (si eventual masina). No, stai, ca mai e mult pana acolo, bre! Trebuie sa iti faci familia ta, sa te casatoresti cu o fata, sa aveti copii, heheee, cale lunga.. Mai mult decat calea lunga, pe el il inspaimanta "fata", care fata? Cum care, nevasta-ta, aia pe care o sa o iubesti, cu care o sa te casatoresti... Iiiiihhh, dar trebuie musai sa ma casatoresc? Cum gasesc eu fata aia? Ooof. Greu, la asta nu am raspuns, cum randuieste Dumnezeu!
Am lasat copilul ingandurat, povara casatoriei s-a asezat peste inima lui :D

Dar alta problema, "mami, dar cand o sa ma fac mare, cum stiu eu sa ma duc la job si sa imi fac jobul bine?" . Of, mai e mult pana acolo, trebuie sa incepi sa faci scoala, sa inveti bine, sa rezolvi probleme si asa, iti castigi un loc al tau, o meserie pe care o sa o faci bine, la.. un job..  Greu de inteles. Mai trebuie sa treaca timp sa se poata lamuri cum, si mai ales, sa se linisteasca. Pentru ca e preocupat foarte tare de asta!



Niciun comentariu: