Se prajeste pestele dat prin faina alba. Pentru sos ai nevoie de: ceapa, suc de rosii sau bulion, ardei daca ai, se taie ceapa marunt si se caleste binese adauga suc de rosii si ardeiul taiat cubulete mici se fierbe bine.... Bineinteles ii mai pui sare si apa daca este nevoie ca sa nu fie prea gros. Dupa ce ai fiert un pic sosul pui pestele prajit in el astfel incat sa fie acoperit de sos si il lasi la fiert la foc mic destul cat sa patrunda sosul in el. La sfarsit toci leustean(se potriveste cel mai bine la peste)si il pui deasupra.. Pui un capac si il lasi zece minute, se poate manca foarte bine cu mamaliga daca iti place. sau alta daca ai un crap proaspat care nu e curatat poti sa faci crap la cuptor. Se taie crapul pe spate si nu pe burta. I se lasa solzii, il curati inauntru. Pe tava de la aragaz se pune ulei si se pune crapul desfacut cu solzii in jos si se baga la cuptor. Intre timp faci sosul: tai ceapa marunt; usturoi mai multicel pisat; suc de rosii; sare;a pa. Cand pestele si-a schimbat culoarea, in tava deasupra torni sosul astfel incat sa il acopere. Il lasi la cuptor cam 1 ora. Eu in general il scot cam cand e si ceapa gata. Daca sosul e prea acrisor din cauza sucului de rosii ii pui o lingurita de zahar si rezolvi problema. (eu n-as pune zahar, bleahh) Luate de la DC-moruna Thank you, miam miam.. |
duminică, 14 decembrie 2008
Plachie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu