duminică, 21 decembrie 2008

Sf. Nicolae la biserica

Cum noi suntem pe calendarul vechi, am sarbatorit Sf. Nicolae pe 19 Decembrie.

Parintele James, un american convertit la Ortodoxie, fost bucatar in Florida, avansat la gradul de ajutor al calugarilor de la Platina:) si premiat cu preotia in Santa Rosa, California, in viata de zi cu zi e un simplu curier, cu o firma proprie, care lucreaza zi lumina la incarcatul/descarcatul cutiilor din aeroport si caratul lor prin cine stie ce cotloane ascunse ale Nevadei de Nord.
Sotia lui- Popadjia(preoteasa, pe sarbeste) este ajutoarea lui fidela, atat la corul de la biserica, cat si la caratul/condusul masinii in activitatea lor.. O impreunalucrare destul de frumoasa... si atat de diferita fata de cea a preotilor din alte parti... :(.
Serbarea Sfantului a fost facuta Duminica, pentru ca atunci au venit la biserica toti copii, cam 20:).. Si ziua asta a fost una din cele mai frumoase sarbatori de Sf. Nicolae.

Pentru inceput, au cantat celor doi Nicolae la multi ani (in engleza si sarbeste):




Apoi copiii s-au adunat in jurul parintelui si au ascultat povestea vietii Sf. Nicolae iar dupa aceea au primit cadouri micute, impachetate chiar de parintele James si Popadjia.
Am pus cele doua filmulete cu povestea trunchiata a parintelui despre viata Sf. Nicolae :








Iar aici sunt copiii primind cadourile de la Mos Nicolae:

Olguta

Codrin:

Cornelia:



I love this people :D

2 comentarii:

@irina_sweet_home spunea...

parintele samana cu Sf. Nicolae :)

AdrianaB spunea...

Hehe, e neobisnuit de sprinten, in pofida look-ului..